Veniturile din cedarea folosintei bunurilor(chirii)

    Veniturile din  cedarea folosintei bunurilor(chirii)au fost modificate prin aparitia Ordinului 2902/2016.

venituri-din-chirii

 

ORDIN Nr. 2.902/2016, pentru aprobarea Procedurii privind declararea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor si stabilirea impozitului  datorat de catre contribuabilii care califica aceste venituri in categoria veniturilor din activitati independente, aparut in M. Oficial nr. 807 din 13.10.2016

 

 

Astfel, mai jos regasiti cateva dintre modificari:

– Persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere/subinchiriere la sfarsitul unui an fiscal, incepand cu anul fiscal urmator, califica aceste venituri in categoria veniturilor din activitati independente.

– Veniturile si cheltuielile luate in calcul pentru stabilirea venitului net anual sunt cele realizate la nivelul tuturor contractelor de inchiriere/subinchiriere aflate in derulare in anul de raportare, indiferent de numarul acestora.

– Persoanele care indeplinesc conditiile de la Pct.1, au urmatoarele obligatii :

   a)conducerea evidentei contabile in partida simpla;
b)completarea Registrului de evidenta fiscala;
c) completarea si depunerea formularului 220 „Declaratie privind venitul estimat/norma de venit“ pana la data de 31 ianuarie a anului urmator.

– Toti cei care Nu depun Declaratia 220, in termen legal vor primii o Notificare (anexa 2) si au termen de 15 zile de la primirea Notificarii. In caz contrar organul fiscal stabileste platile anticipate la nivelul sumei datorate pentru ultimul termen de plata al anului precedent

Declaratia privind venitul estimat/norma de venit se depune in anul urmator celui in care a fost implinita conditia prevazuta la pct. 1 se completeaza si depune formularul 200 „Declaratie privind veniturile realizate din Romania“ pana la data de 25 mai a anului urmator celui de realizare a venitului.

– prezentul ordin intra in vigoare la data publicarii si abroga Ordonul 2333/2007

ORDINUL Nr. 2.902/2016 si anexele aferente le regasiti in atasament

ordin-2902-2016-venituri-din-chirii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *