Stampila eliminata din relatia cu statul!!!

stampila

stampila

Stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice NU se mai aplica nici chiar pe contractele încheiate cu statul conform documentului emis de catre Guvernul Romaniei, este vorba despre:
ORDONANTA DE URGENTA 49/2017 , publicata in M.Of.Nr.507 din 30 iunie 2017

Art. VII. – Articolul V din Ordonanta Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 540 din 20 iulie 2015, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 316/2015, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:  (1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum si entitatile fara personalitate juridica nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice ori emise sau incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice.

2. Dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:   (11) Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, precum si entitatilor fara personalitate juridica aplicarea stampilei pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri, savarsita de catre persoana din cadrul unei institutii sau autoritati publice, constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acesteia, conform prevederilor legale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *