Schimbari la taxa de drum in Germania 2015

0,,17201467_303,00Schimbari la taxa de drum in  Germania 2015

TSG-euroShell informeaza ca incepand cu 1 octombrie 2015 vor fi obligate sa plateasca taxa de drum din Germania toate vehiculele cu masa maxima autorizata egala sau mai mare cu 7,5 tone.
De asemenea, incepand cu 1 iulie 2015 la reteaua de drumuri taxabile se vor adauga inca 1.100 km.
Recomandam companiilor ce calatoresc frecvent pe drumuri germane si folosesc vehicule cu o greutate totala a vehiculului de 7,5 tone sau mai mare, sa se inregistreze in timp util la Toll Collect, pentru a beneficia de facilitatile oferite de plata cu ajutorul dispozitivului OBU inregistrat prin Shell.
Shell impreuna cu Toll Collect ofera clientilor euroShell posibilitatea inregistrarii la sistemul automat de plata a taxelor de drum si obtinerea aparatelor de plata electronica OBU. Va rugam sa ne contactati pentru a afla avantajele unui astfel de sistem de plata!
Taxa de drum in Germania se poate achita si direct cu cardul euroshell, la unul din cele peste 3000 de terminalele Toll Collect, situate atat in Germania si punctele de frontiera la intrarea in Germania cat si in tarile vecine Germaniei.
In prezent, aceasta taxa vizeaza doar vehiculele cu o masa maxima autorizata de 12 tone sau mai mare si este in vigoare pentru 12.800 de kilometri de autostrada şi 1.200 de kilometri de drumuri nationale din Germania.
Ratele de taxare vor fi, de asemenea, modificate ca urmare a implementarii acestei reglementari. Ca urmare a implementarii acestei noi conditii, ratele de taxare vor fi, de asemenea, modificate. Ratele de taxare sunt compuse din rata de taxare pentru infrastructura si rata de taxare pentru poluarea aerului.
Rata de taxare pentru poluarea aerului este determinata de clasa de emisie a unui camion iar sumele anuntate la inceputul anului se vor pastra la aceea si valoare.
Rata de taxare pentru infrastructura se bazeaza pe numarul de axe. In urma introducerii noilor categorii de vehicule ce sunt obligate sa plateasca taxa de drum, incepand 1 Octombrie 2015 se vor modifica si valorile aferente ratei de infrastructura. Valorile finale pe care autovehiculele vor trebui sa le plateasa pentru utilizarea retelei de drumuri nationale si autostrazi in Germania se vor modifica astfel: taxa de drum aferenta vehiculelor cu 4 axe sau mai putin se va micsora, in timp ce pentru vehiculele cu 5 axe sau mai mult se va inregistra o crestere a taxei cu 0,4 eurocenti/km.
Tarifele care intra in vigoare la 01.10.2015 sunt prezentate in atasamanet Tarifele ce vor intra in vigoare de la 1 Octombrie 2015 sunt urmatoarele
Sursa: http://tsg-euroshell.ro/noutati/2015-04-nou-schimbari-la-taxele-de-drum-in-germania-in-a-doua-parte-a-anului-2015/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *