Detalii despre programul Garantia pentru tineri

Ce înseamnă Garantia pentru Tineret?

Programul Garantia pentru Tineret 2014-2015 urmărește să se asigure că toți tinerii cu vârsta sub 25 de ani care își pierd locul de muncă sau care nu găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor primesc, în decurs de 4 luni de la înregistrarea la Agențiile pentru ocuparea forței de muncă sau la centrele de garanții pentru tineret, o ofertă de bună calitate – de angajare, de continuare a educației, de intrare în ucenicie sau de efectuare a unui stagiu de practică.

La ce te ajută?

Dacă ai între 16 și 24 de ani, schema Garantia pentru Tineret a Uniunii Europene te poate ajuta să obții o ofertă de muncă.

 

Cum? În 3 pași simpli.

 

1. Înregistrează-te

Înregistrează-te la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă din județul sau sectorul tău. Caută adresa exactă în secţiunea „Găseşte ofertă în oraşul tău”.

2. Întâlnește-te cu un consultant

După ce te înregistrezi, te vei întâlni cu un consultant pentru a sta de vorbă despre calitățile și aptitudinile tale și despre ce anume ai vrea să faci. În funcție de răspunsurile tale, consultantul te va informa și îndruma, iar împreună veți realiza un plan de acțiune personalizat pentru a-ți atinge obiectivele tale profesionale.

3. Obține o ofertă de calitate

Odată ce te-ai înregistrat în baza de date a Agenției de Ocupare a Forței de Muncă și te-ai întâlnit cu un consultant, în următoarele patru luni vei primi cu siguranță o ofertă. Aceasta va consta într-un:

  • Program de ucenicie
  • Stagiu
  • Curs de formare profesională
  • Loc de muncă

 

Oricare dintre acestea poate fi un prim pas mare pentru cariera ta și te poate duce foarte aproape de jobul la care visezi. Orice obiectiv mare, începe cu pași mici, nu-i așa? 

Programul Garanția pentru Tineret este implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu sprijin financiar de la Comisia Europeană – Direcția Generală pentru Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune.

Informații utile:

Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret a fost pus pus în aplicare de Guvernul României la data de 1 Ianuarie 2014.

Implementarea acestuia este coordonată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și se realizează în parteneriat cu ministerele de resort. Acestea furnizează infrastructura necesară și asigură un cadru instituțional adecvat, favorabil și previzibil. Totodată, mediul de afaceri, societatea civilă și partenerii sociali participă la identificarea și mobilizarea tinerilor și se implică în acțiuni și inițiative care combină ocuparea și formarea acestora și, mai ales, în asigurarea continuării procesului de inovare, susținând astfel atragerea și implicarea tinerilor în programul “Garanția pentru Tineret”.

Rata șomajului, în România, în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 – 24 ani era egală cu media la nivelul UE 28, respectiv 23,7%;

Lista sediilor AJOFM din TIMIȘ
TIMIȘOARA

B-dul Republicii Nr. 21

0256-294231 ajofm@tm.anofm.ro

LUGOJ

Str. Timișorii Nr. 27-33

0256 351 812

FĂGET

Str. 1 Decembrie Nr. 28

0256 320 243

BUZIAȘ

Str. Principală Nr. 16

0256 321 450

SÂNNICOLAU MARE

Str. Republicii Nr. 15

0256 370 692

DETA

Str. Victoriei Nr. 36

0256 391 371

JIMBOLIA

Str. Lorena Nr. 1

0256 360 695

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *