Conturi noi pentru SPLIT TVA

Conturi noi pentru SPLIT TVA publicate In MONITORUL OFICIAL NR. 873 din 7 noiembrie 2017, a fost publicat ORDINUL MINISTERULUI FINANȚELOR PUBLICE Nr. 2827/2017 din 30 octombrie 2017 – privind completarea unor reglementări contabile.

 

 

 

 

Acestea sunt

– 5126 „Conturi la bănci în lei – TVA defalcat”

-5127 „Conturi la bănci în valută – TVA defalcat”

Prin intermediul acestor conturi se va ţine evidenţa disponibilităţilor în lei şi în valută aflate în conturi la bănci reprezentând TVA încasată de la clienţi, respectiv TVA achitată către furnizori şi bugetul de stat, acestea permiţând dezvoltarea de analitice, corespunzător instituţiilor de credit şi unităţilor Trezoreriei Statului unde se află deschise conturile respective.

Având în vedere regimul special privind funcţiunea acestui cont impus de prevederile OG nr. 23/2017, în ceea ce priveşte debitarea şi creditarea strictă a acestuia separat de funcţiunea conturilor curente de disponibilităţi în lei şi în valută aflate la bănci, prevăzute de reglementările contabile aplicabile, se propune introducerea în planul de conturi cuprins în reglementările contabile aplicabile operatorilor economici, respectiv persoanelor juridice fără scop patrimonial, a două noi conturi prin care să se evidenţieze strict operaţiunile privind încasarea şi plata TVA în lei şi în valută.

 

Puteti consulta Ordinul aici OMFP_2827_2017

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *