Completarea/schimbarea CAEN

Completarea obiectului de activitate apare ca o nevoie imperativa atunci, cand asociatii, sau actionarii decid desfasurarea unui tip de activitate, care nu este mentionata in actul constitutiv al societatii.

Nevoie de schimbare a obiectului de activitate pricipal apare intr-o serie de situatii, din care mentionam:

  • Ponderea activitatilor desfasurate de societate s-a schimbat catre una din activitatile secundare, care reprezinta acum peste 50% din volumul activitatii firmei;
  • Asociatii/ actionarii au decis inceperea desfasurarii unei activitati dintr-un anumit domeniu, in care autorizarea in vederea functionarii se acorda sub conditia Obiectului principal de activitate.

Uneori, la preluarea unei firme, noii asociati/ actionari decid schimbarea intregului obiect de activitate al firmei. Bineinteles, lista situatiilor in care se ia decizia schimbarii obiectului de activitate nu este limitativa, ci exemplificativa, iar situatiile concrete pot prezenta diverse caracteristici de nuanta.

Conform prevederilor legale actuale, pentru completarea obiectului de activitate, pe langa decizia/ hotararea asociatilor, sau actionarilor, este necesara si actualizarea actului constitutiv in vigoare (pentru a evita problemele, ce apareau in trecut, cu interpretarea actelor aditionale adoptate succesiv).

Aici poate intervenii si obligativitatea actualizarii datelor-asta in cazul in care asociatii/actionarii si-au preschimbat cartile de identitate.

Intotdeauna este bine sa va ganditi daca mai doriti sa adaugati/modificati si alte aspecte: Asociati, punct de lucru….

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *