Ajutor de minimis pentru fermierii care detin mai putin de 10 bovine

baltata-romaneasca-640x330Veste buna pentru micii fermieri care detin in gospodarie mai putin de 10 bovine, ministrul Daniel Constantin anuntand recent ca acestia vor putea beneficia cat de curand de un nou ajutor de minimis, menit sa ii ajute sa creasca capacitatea de productie.

Conform declaratilor ministrului, ajutorul de minimis ar putea fi acordat chiar din acest an. „Avem nevoie de ferme de familie pe care le vom dezvolta prin fonduri europene, dar si prin masurile pe care le vom introduce incepand cu anul 2015. Am insistat pe sprijinirea sectorului de lapte si implicit sprijinirea producatorilor pentru ca este nevoie de investiții in acest sector de activitate. In acest an introducem doua forme de sprijin pentru sectorul de lapte: sprijinul cuplat pentru crescatorii de vaci de lapte care au un efectiv cuprins intre 10 si 250 de capete si care vor primi un sprijin suplimentar de 250 de euro pe cap de animal si un ajutor de minimis pentru fermierii care detin mai putin de 10 capete de bovine”.

Ministrul a mai precizat ca prioritate la primirea acestui ajutor vor avea fermierii din zonele montane, intrucat in cazul acestora, colectarea se face destul de dificil si cu costuri foarte mari.

„Vom incerca anul acesta, sa venim cu un ajutor de minimis, in mod special pentru cei din zonele montane, unde colectarea se face destul de dificil si cu costuri foarte mari. Vrem sa-i ajutam pe crescatori sa-si cumpere animale astfel incat sa intre si acesti fermieri in categoria celor care dețin intre 10 si 250 de capete, deci sa poata beneficia de sprijinul cuplat”, a explicat Daniel Constantin.

In opinia sa, aceasta masura, cuplata cu reducerea TVA de la 1 iunie va avea darul de a inlatura temerile fermierilor referitoare la importarea unui lapte mai ieftin si scoaterea lor de pe piata.

 

 

Sursa:  agroromania.manager.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *