Apararea impotriva incendiilor – legislatie actualizata

LEGE Nr. 28 pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

legea 28 -apararea impotriva incendiilor

Legea 307- apararea impotriva incendiilor Actualizata la 18.01.2018

 

Art. I. – Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 633 din 21 iulie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 30, dupa alineatul (43) se introduc doua noi alineate, alineatele (44) si (45), cu urmatorul cuprins:

„(44) Pana la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu conform alin. (41), beneficiarii investitiilor care vizeaza constructii publice au obligatia sa realizeze si sa amplaseze panouri de instiintare in dreptul intrarilor in spatiile respective, cu urmatorul continut, tiparit cu litere de tipar cu dimensiuni de minimum 2,5 cm, de culoare rosie, pe fundal alb: «Acest spatiu functioneaza fara autorizatia de securitate la incendiu.»

(45) Obligatia prevazuta la alin. (44) vizeaza categoriile de constructii, cuprinse in hotararea de Guvern prevazuta la alin. (4), cu urmatoarele destinatii si functiuni:

a) cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de comert – baruri, cluburi, discoteci, restaurante, centre comerciale, magazine, supermagazine si hipermagazine;

b) cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de cultura – teatre, cinematografe, sali polivalente, sali de spectacole sau altele asemenea, destinate sau deschise participarii publicului;

c) cladiri ori spatii amenajate in cladiri cu destinatia de turism – hoteluri, moteluri, hosteluri, vile turistice, cabane turistice, pensiuni, apartamente si camere de inchiriat in regim hotelier.”

 

2. La punctul III al articolului 44, dupa litera j) se introduce o noua litera, litera k), cu urmatorul cuprins: „k) nerespectarea obligatiei de realizare si amplasare a panourilor de instiintare de catre beneficiarii investitiilor in constructii si amenajari, conform prevederilor art. 30 alin. (44);”

 

Art. II. – Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 633 din 21 iulie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu completarile aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, danduse textelor o noua numerotare.
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *