Tichet de masa valoarea maxima la 15lei!!!

ticget de masa

Valoarea maxima pentru un tichet de masa este introduca prin aparitia in

M.Of.Nr.931 din 18 noiembrie 2016 a

LEGII Nr. 218 pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea 142/1998privind acordarea tichetelor de masa

  Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. – Alineatul (1) al articolului 3 din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 260 din 13 iulie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 3. – (1) Valoarea nominala a unui tichet de masa nu poate depasi suma de 15 lei la data aplicarii prevederilor prezentei legi.”

  Art. II.Prevederile prezentei legi intra in vigoare la data de intai a lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. III.Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 260 din 13 iulie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

Bucuresti, 17 noiembrie 2016.
Nr. 218.

Angajatorii nu vor fi obligați să acorde tichete cu această valoare maximă, ci doar să se încadreze în ea.

Sa nu uitam ca:

Tichetele de masă pe suport hârtie pot fi utilizate în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, cu care unitățile emitente de tichete de masă pe suport hârtie au contractat prestarea serviciilor respective.

Tichetele de masă pe suport electronic pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă pe suport electronic, și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană”,

Salariații pot să folosească lunar un număr de tichete egal cu numărul de zile lucrătoare în care sunt prezenți la serviciu.

Tichetele de masă pot fi folosite exclusiv pentru plata mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *